Het boergondisch leven op de Deel.

Vroeger reden de boeren met een door paarden getrokken volgeladen wagen met hooi of stro door de hoge “baander“ de Deel naar binnen . En na het lossen door de lage deuren weer naar buiten. De assen van de wagenwielen trokken een spoor in de hoeken van de achtermuur.

De Deel is ook de ruimte waar de wagens stonden en het graan gedorst werd. Dit veelzijdige benutten van de Deel is nog steeds het geval.

Sinds 1988 is de Deel in gebruik door Onder de Eiken om te eten, te feesten, vergaderen, bruiloften, bier- en wijnproeven, kunstkijken en livemuziek luisteren.

In 2016 steken wij de Deel in een nieuw jasje met een aanvullend concept.

Eind november 2015 heeft Rolf Alberts onder de naam RA-design zich gevestigd op de Deel: De “creatieve ruimte". Hier zie je producten die restylet zijn door RA-design. Rolf geeft producten weer een tweede leven met een unieke touche. Dat is wat RA-design zo bijzonder maakt. Dit voorjaar wil Rolf, naast zijn karakteristieke houten snijplanken, enige nieuwe creaties van hergebruikte materialen op de markt brengen. Van tafels, stoelen, planken tot lampen. Tevens geeft hij oude meubelen en gebruiksvoorwerpen een nieuw jasje. Maar dit is niet het enige wat de “creatieve ruimte” te bieden heeft. Er zijn ook vachten en huiden te koop om het interieur een “boergondische stijl te geven.

Vanaf het voorjaar van 2016 is het mogelijk om overdag “op” de Deel of bij mooi weer buiten, op terras aan de straatzijde, te genieten van koffie/ thee, eigen gemaakte taart, lunch of een borrel. Verder organiseren wij op de Deel weer een aantal evenementen! Volg hiervoor onze websites: www.RA-designer.nl en www.onderdeeiken.nl .

Wij hebben er zin in en verwelkomen jullie graag op De Deel.

 

Heeft u spullen op zolder waar Ra-design iets mee kan? radio’s, tafels, stoelen, oude camera’s, naaimachines!(Tegen kleine vergoeding)
Bel Rolf: 0634002325








Copyright Onder de Eiken © 2016. All Rights Reserved.